Hypotheekadviseur voor defensie

Leuk zo’n aanbieding, maar wat betekent dat nu voor jou?

Als militair of burgermedewerker die op zoek is naar een hypotheek voor je nieuwe of bestaande woning, ben je natuurlijk op zoek naar een hypotheekadviseur die jou ook echt begrijpt. Een adviseur die jouw taal spreekt en weet tegen welke problemen en kansen jij aanloopt binnen Defensie.

Uiteraard is er op bijna elke hoek van de straat wel een hypotheekadviseur te vinden die je kan adviseren en helpen bij het afsluiten van een hypotheek. Maar net als bij zo veel andere beroepen heb je overal specialisten. Mensen die van bepaalde zaken net iets meer verstand hebben dan gemiddeld.

Als je een militair conflict hebt in het binnenland, ga je bijvoorbeeld niet de Koninklijke Marine er op af sturen met een fregat. Toch? Nou, zo werkt het met hypotheekadvies net zo. Daarbij moet gezegd worden dat ergens verstand van hebben, niet altijd hetzelfde is als weten waar je het over hebt en / of iets zelf meegemaakt hebben. Zeker dat laatste is in mijn ogen een belangrijk argument.

Zoals al op meerdere plekken op deze website te lezen ben ik zelf langere tijd beroepsmilitair geweest en sinds mijn dienstverlating bij Defensie gebleven als actieve reservist. Daardoor weet ik wat er binnen Defensie speelt en kan ik je bij een aantal zaken beter helpen dan een “normale” hypotheekadviseur. Er is zelfs een grote kans dat ik ineens naast je sta, lig of zit ergens op een kazerne of ander militair terrein.

Hoe werkt het dan?

Omdat ik het hypotheekadvies aan defensiepersoneel graag zo goed en voordelig mogelijk wil kunnen aanbieden, probeer ik de kosten aan mijn kant zo laag mogelijk te houden.

Bij mij bepaal jij hoe je geholpen wilt worden. Wil je liever een gesprek bij je thuis of op een andere locatie? Dan is dat uiteraard mogelijk, maar je snapt denk ik ook wel dat mijn auto, net als die van jou, niet op lucht rijdt. Dan zal het tarief dus iets hoger komen te liggen.

Het voordeligste is het voor jou en mij als je hier op kantoor komt in Enschede. Misschien kun je het combineren met een dagje winkelen in Enschede of in Duitsland.

Maar….. er is nog een manier. Gelukkig staat de technologie bij hypotheekadviseurs ook niet stil en bestaan er ook mooie flexibele oplossingen om onder andere militairen en defensiepersoneel te helpen bij hun hypotheek. Dit kan bij mij bijvoorbeeld door middel van “advies op afstand”. Hierbij kunnen we het hele of een gedeelte van het hypotheekadviestraject via de webcam doen. Hierbij kun jij meekijken op mijn scherm en kunnen we documenten via een beveiligde verbinding met elkaar delen. Ook kun je mijn gezicht zien, maar dat is altijd even de vraag of je daar vrolijk van wordt.

Hiervoor heb jij alleen een webcam, computer en stabiele internetverbinding nodig. Dat kun je dus zelfs op de kazerne doen als de verbinding beetje meewerkt. Dat laatste weet ik uit eigen ervaring, is niet altijd het geval. Je hoeft er dus in principe niets eens de deur voor uit.

Uiteraard kan het ook op andere manieren als je geen webcam hebt. Denk hierbij aan een combinatie van telefoon, e-mail, whatsapp etc. Je mag mij op alle manieren benaderen. Net zo makkelijk. Veel collega’s zijn je al voorgegaan en hun referenties mag je gerust opvragen.

Stappenplan

Eerste vrijblijvende en gratis contact via telefoon, e-mail, webcam of op kantoor;

Op basis van je globale wensen, een recente loonstrook en / of werkgeversverklaring ( op te vragen via Selfservice of bij DCHR ) vrijblijvend voor je berekenen wat je maximale hypotheek is;

Jij kunt dan op zoek naar een geschikte woning als je die nog niet hebt of denkt na over een aanpassing van je bestaande woning ( lagere lasten, verbouwen, energie besparen etc. );

Je hebt een woning op het oog en / of weet wat je wilt aanpassen aan je huidige woning en geeft mij dit door;

Ik toets dit globaal, maar vrijblijvend op haalbaarheid;

Als wij het er allebei over eens zijn dat we iets voor elkaar kunnen betekenen dan stel ik een contract op waarin we onze afspraken, zoals bijvoorbeeld de advieskosten en manier van advies ( thuis, webcam etc. ) vastleggen. Deze tekenen we allebei;

Nu begint het daadwerkelijke hypotheekadvies- en bemiddelingstraject. Dit bestaat uit het verder inventariseren van je situatie, het verzamelen van documenten, het geven van advies en het bemiddelen. Bemiddelen wil zeggen het afsluiten van de gewenste producten zoals de hypotheek en eventuele verzekeringen;

Dit wordt vaak vergeten, maar ook na het afsluiten van de hypotheek en verzekeringen houden we regelmatig contact om te zorgen dat je afgesloten producten juist zijn opgelijnd met je actuele situatie. Dit is de zogenoemde nazorg. Zo houdt jij overzicht en kun jij je concentreren op andere zaken.

Zoals al aangegeven is dit een leidraad en niet altijd de exacte volgorde. Soms zijn er meer of minder stappen nodig. Net als jij dat dagelijks doet als militair of burgermedewerker bij Defensie, pas ik mijzelf en de werkzaamheden aan de situatie aan.

Ik weet dat er ook andere adviseurs zijn die zich richten op Defensie, maar in het merendeel van de gevallen zijn dit nog steeds mensen die geen persoonlijke ervaring hebben met het werken bij Defensie. Vaak zijn deze hooguit gelieerd aan een vakbond en krijgen deze adviseurs (soms tegen betaling) zogenaamde “leads” van deze vakbonden waar jij je gegevens achterlaat. Uiteraard ga ik er van uit dat dit in de basis ook prima hypotheekadviseurs zijn, maar er is een verschil. Maar goed, ik wil niet in herhaling vallen.

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met mij op en dan beantwoord ik ze graag voor je.

Neem contact met mij op!

 • Gratis oriënterend gesprek

 • Adviseur met achtergrond als beroepsmilitair

 • Persoonlijke begeleiding

Vraag een gesprek aan!

Ik neem graag even vrijblijvend contact met je op om je mogelijkheden te bespreken en je maximale hypotheek te berekenen.  DE HYPOTHEEKADVISEUR VOOR MILITAIREN

  VEEL VAN HUIS

   Je bent als militair veel van huis en hebt weinig tijd om je te verdiepen in een hypotheek of eindeloos adviseurs af te lopen. De tijd dat je thuis bent is waardevol en die breng je liever anders door. Als je op uitzending bent is het helemaal lastig en als je op de kazerne woont is het vaak moeilijk plannen.

  TOELAGES VOOR DE HYPOTHEEK

  Natuurlijk hebben burgers ook toelages op hun salaris, maar als militair heb je andere toelages. Sommige toelages mag je wel meenemen bij de aanvraag voor een hypotheek. Dat kan een hoop uitmaken.

  • Advies thuis, op locatie of op mijn kantoor;

  • Ook ’s avonds of op een zaterdag;

  • Communicatie via diverse kanalen;

  • Kennis van en ervaring met defensie;

  • Adviseur is zelf ook (reserve) militair;

  • Scherp tarief.

  Er zijn ook andere adviseurs die “voor” militairen werken, maar in de meeste gevallen zijn dit zelf geen militairen en ook nooit militair geweest. Ik ben naast een collega (reserve) militair ook je hypotheekadviseur.

  Heb je vragen over een defensie hypotheek, verzekeringen, starterslening of overige financiële zaken, neem dan vrijblijvend contact met mij op.

  CONTACT